Рай-Оленiвка Качур

Ив Кабачек
Заснув ставок, і хвиль ніде
Ніяких я не бачу.
А на воді ось цілий день
І качечка, і качур.

З дощем враз вітер налетів -
І холод став собачий.
Серед тонких очеретів
Там качечка і качур.

Скотилось сонце до води,
Палає небо наче.
І вкупочці пливуть кудись
І качечка, і качур.

Здається, видно ще було,
Та скоро ніч, одначе.
Стежиною пішов в село
За качечкою качур. 1969