Несе кушпелу за край свiту...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Несе кушпелу за край світу,
І крутиться в ній булава.
— Куди ти? Куди ти? Куди ти?.. —
Та обертом йде голова.

Царями одурений, в скруті.
І рвуть оселедець вітри...
Лиш видно — натомлені люди
Ногами бредуть догори.

Чого тобі, гетьмане п’яний,
Спини булавою грозу!..
Та шлях заростає дурманом,
Та сонце чманіє внизу.

Вгорі шелестить ковилою
Земля —
              що не муля в боки...
А гетьман маха булавою —
І в прірву летять козаки.