Вiрний джуро...

Алексей Ковалевский Укр
Цеменув коня нагаєм
І подався навмання.
Не за садом, так за гаєм
Нагла смерть наздоганя.

Невідступна і похмура —
Не втечеш, як не тікай...
— Джуро, джуро,
                вірний джуро,
Не гони... Пожити дай!