Кому яса, кому ясир...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Кому — яса, кому — ясир,
Кому — сибірські верстви.
Кому — пером земля
                і мир
В могилі семиперстній.
Де кревний брат і ревна тьма,
Розмова при багатті...

Земля отецька.
                Смерть німа.
— Все ж ми багаті,
Браття!