Евминська трагедия. укр. язык

Пётр Лавренчук
Евминська трагедія.

       4 червня 2012 року чорний день в історії поліського
       села Евминка,яке разом з іншими селами Козелецького
       та Прилуцького районів постраждало від двох безжальних
       смерчів.Вірю евминці вистоять , але рани болітимуть довго.

Лелеки! Не прилітайте до своїх гніздечок,
Іх вже немає,розкидали чорнобогові сили.
Летіть!- та розкажіть близько та далечко-
Про Евминську трагедію,розкидані хати та могили.

Летіть птахи!Та скажіть соколу Роду,
Що трипільське село Евминка,терпить біль та сумує.
Злий демон вітру , образив багато народу:
Перелякані діти,безпорадні дорослі,півень не співае.

Посланці! Скажіть всесильному Білобогу,
Горе людей єднае, та засобів не вистачае,
За що скалічив буревій чарівну евминську природу!?
Тримайтеся брати!Хай свічка надії не догорае!

Пошана рятівникам,що кинули сім"Ї заради евминців,
Боже! Дай їм сили, а рідним розуміння та терпіння!
Захисти Архистратиг Михайло!-моїх земляків українців:
В любові, злагоді,патріотизмі наше спасіння!