Рай-Оленiвка Соловейко когось зве...

Ив Кабачек
Соловейко когось зве,
Кличе без упину.
Пахне сіно лукове,
Як же пахне сіно!

Це, можливо, уві сні
Сниться серед ночі:
Показалися мені
В травах твої очі.

Так було уже колись,
Літо пам’ятаю.
Юні роки пропливли,
Назад не вертають.

Пахне сіно лукове,
Як же пахне гарно!
Соловейко хай не зве,
Не дозветься, марно.    1969