Рай-Оленiвка Блакить небес бездонна...

Ив Кабачек
Глянь: блакить небес бездонна,
Ні хмариноньки на них.
Над водою верби сонні.
Вітер зовсім десь притих.

Ранку бути знов на славу,
Сонце тихе вигляда.
В свіжих травах біля ставу
Вже пасеться череда.

Пастухи раненько встали
Хліб насущний зароблять.
Так би всі. Тоді б настала
На цім світі благодать. 1969