Рай-Оленiвка Йшов i думав свою думу...

Ив Кабачек
Вже туман над ставом стелить,
Піднялася мошкара.
Вечоріло. Перепели
Прокричали: спать пора!

Йшов я степом. Серед жита
Там стежина пролягла.
Хмари за день всі розбито,
Залишилася імла.

Йшов і думав свою думу
Про степи і пасми гір,
Про лани з пшеничним шумом
І про ближній косогір.

Про краї далекі милі,
Що не бачили зими.
Їх для чого поділили,
Розміряли між людьми?

То б туди пішов далеко,
Де ще вчора місяць зник,
Куди осінню лелеки
Залітають до весни.

Скільки я б тоді побачив,
Скільки б я вам написав.
Чом на світі все інакше,
Хто кордони заснував? 1969