Рай-Оленiвка Я бiля явора стою...

Ив Кабачек
Я біля явора стою,
Маслина пахне різко.
З одного кореня встають
Сестрички – дві берізки.

Привівши в сад наш холодок,
Спішить на захід вечір.
Накине ніченька платок
На круглі неба плечі.

Затисне край цей в темноту
І в тишину закута,
І сон чекає – тут як тут –
На нас надіти пута.

Пора вже місяцю спливать
І зорям загоряться.
Мій рідний краю! Спочивай,
Щоб завтра стать до праці. 1969