***

Ив Кабачек
***
Твої очі, великі і сині,
Такі чисті, як неба світання.
Ти назавжди для мене святиня,
Ти як світ, дивовижне кохання.

***
Розбрелись ми у світі і, може,
Розгубили так наше майбутнє.
Все одна над усе ти дорожча
Будеш, юність моя незабутня.


***
Дитинство незабутнє
В серцях у наших не засне.
Теперішнє й майбутнє
Про нього в згадках промайне.     1965