Зарэ мы уставым ШоСя нишо

Васыль Брыль-Кобзар
Ну, шо бы й Васыль наш сочыныв.
От пойихав до Янова нибы Ж.
А чого сказався в Дыржыни? - Да! Дае Спартак ля мни ПыньКив! Ты но с СМИху
Всим поднёткы рвы. Да от тикы Ж дэ Ж то Вин СыДыть...
Шо, нывжэ в ух сывый сыдыни? Да, ну, с КороЛив Ш.

Ну, бо я, хм, хлопыць з Дыржына!

Ой, посияв я учора жыто,
А в мынэ пшыныця узыйшла.
Бо за мэнэ хтося помолывся.
Ну, бо я, хм, хлопыць з Дыржына!

Я духваю, шо й ны тэ шэ можэ
Гэтой Мыш, шо на Гори сыдыть.
Бо учора Вин мни скынув морэ
Дырывленых, з жыда, нагавыць!

Подывыся, Кажэ, на Страмыну,
Шо до Сонця Хтось поставыв дэсь! –
От товди ты будыш ля Мни Сыном.
А пока ты, друг, ны Журавэй!

Ну, бо я но Кит, и той облизлый.
И ны Кишка на мынэ ны зырк.
Бо но йим якыйися огрызкы,
Шо находю дэсь у некых выдр.

Рышыто, ек кажуть, воду носыть.
Ну, аджэ ж, бо в голови – а ныц!
От помыв я голову и ногы –
Эх, а спаты спробуй йды ляжысь!

Тышча ват сияе в клетцы Куркы!
Шчэ й и Галкы в «скрыни» гомонеть.
А я йих кормлю вжэ скилькы суток –
Эх, да корм, ты бач жэ, ны в коне!

В 6 годын мни трэба уставаты,
Кочырго шоб всих бычкив азуц.
Эх, да Пивынь скачэ пранцуватый:
Кажэ, я шэ Вэпра пудожду!

И сыдю от зномыкы на кухни
И шось з Мышом Спартыком вару.
Бо куды подитысь, колы Пушкин
Всэ шось Пышэ на моёму лбу!

1. 5. 2007, опивноч, на кухни