Свобода, байка-анекдот

Виктор Елисаветский
Велике свято у Стецька родини, -
Приїхав кум з самої Аргентини.

Ніколи вуйко цей не був у Львові,
Де його предки лили ріки крові.

Що файне є у місті - все побачили,
Хоч інородці тут багато насвинячили.

А нині вільна Україна, вже не те,
Французи кажуть - повна liberte.

Сиділи з кумом у кафе і пиво пили
Та сечові міхури "задзвонили".
 
Признався кум Стецьку, - не може вже.
Що ж означають букви "М" і "Ж"?

Сказав Стецько, що поруч з ним сидів,
Що букви для жидів і москалів.

Тепер ми хазяйнуєм над усим.
Це означає, там де хочемо - там ссим.