речi

Емельянов Иван
я питаю тебе одного,
понеже чи ни бяшеть,
ти відповіси як зазвичай бяшешь
ніби не було нічого.

в твоїй холодній квартирі,
гарячий чай,
i мiцнi сигарети замiсть хлiба
і один одного давно простили.

ми сидимо в різних кімнатах,
і слухаємо одне радіо,
перебираємо одні й ті ж
фотографії,
і виливаємо кави в раковину.

ми ночами не спимо довго,
а вранці бувають кошмари,
а за вікнами птиці вже не
літали,
і вже забувалося трохи.

тільки твої речі,
залишилися лежати в передпокоi.