Щаслива мить

Борис Мохонько
Я до криниці підійшов,
Води цілющої попити,
Шляху доволі вже пройшов,
Тут захотілось відпочити.

Струмок з криниці витікає,
Тече роками він давно,
У травах змійкою петляє,
І живить лози заодно.

В урвищі верби зеленіють,
Гілки спустили до землі,
Калини грона червоніють,
Стрекочуть жаби у воді.

В гаю зозуля закувала,
Сороки галас підняли,
Вода в криниці бурувала,
Набрав в долоні я води.

Вустами ніжно приторкнувся,
Цілющий смак її відчув.
Став пити жадно, поперхнувся,
Про негаразди всі забув.

Ходіть частіше до криниці,
Води попийте, помовчіть,
Згадайте маму у світлиці,
Щаслива буда оця мить.