Присутствие

Мироненко Сергей Минск -2
                По мотивам произведения:
                http://stihi.ru/2009/06/02/5682
                Присъствие
                (Мария Магдалена Костадинова)   
 



Дъжд
от ангелски сълзи
вали...
очите ми целува
с нежност,
бавно
от ресниците отмива
струпана тъга
от безнадежност.

Полъх мил
от ангелски криле
покрай мене
тихо
прошумява,
събужда нов
и мил  копнеж,
отнася болката
в забрава.

Песен
ангелска в съня
звучи...
дъждът потропва
по перваза,
нечии очи
ми дават топлина,
нечии ръце
ме приласкават...
======================

Присутствие
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"

Дождь
слёзы ангелов
роняет,
мои глаза целуя
нежно,
и тихо, медленно
смывает
с ресниц печаль -
и нет её…

И рядом
ангельские крылья,
рождая новые
надежды,
проносят
мягко
дуновенье,
 и боль уносят
в забытьё…

И в снах
небесных песен
звуки
теплом дождя
звенят по крышам,
и чьи-то очи,
чьи-то руки
несут спасение
моё…


03.06.2009