Де широчить рiчна блакить...

Дмитро Степ
Де широчить річна блакить
І хвилі б’ють ЕсмАнські* кручі,
Де зачарована мить спить –
Я чув колись слова співучі.

Молитву Сонячному Богу,
Хвалу і дяку силам зір,
За ще не пройдені дороги,
За світлий день, за життя вир
Поклони б"ючи зорям в ноги    
Співав язичник, Сонцевір. 

Співав про те, як хтивий звір
Меча ховаючи в корогви
Підло топтав святішу з вір
І збив Рід з вірної дороги....

За зраду - в тих "святих" князів
В пеклі ростуть чортячі роги!

...до 1023 хрещення Київської Русі...
                28.08.2011р

* - ЕсмАнські - батьківщина автора, пгт ЕсмАнь, Сумська область, Україна....