Еще не зима

Татьяна Лисненко
             Ще не зима

Ще не зима, та вже й не літо,
А що, скажи це за пора,
Коли в полях скосили жито,
Й спішить до школи дітвора?..

Коли лелеки відлітають
Від мого рідного двора?
Й жоржин пелюстки опадають, -
Скажи, ну що це за пора?..

Ну що це? Що? Скажи-бо, друже,
У річці темна вже вода,
А клен листки свої байдуже
Навсебіч сумно розкида…

Скажи! Скажи! Чого ще треба?
Чому всі мрії навісні?
І погляд знову за крайнеба,
І на вустах сумні пісні…

Ще не зима… Та вже й не літо,
А сум – як тінь біля двора.
Думки дощами перемито, -
Скажи, ну що це за пора?..