Каламбур на беларускай мове - 14

Леонид Ганчаров
Каламбур пра збянтэжанага гвалтоўніка

Маньяк, адхінуўшы бярозы галіну,
Хацеў згвалтаваць прыгажуню Галіну,
Але быў збянтэжаны брыдкаю  Светкай:
"Гвалтуй і мяне - інакш стану я сведкай."

***
Каламбур об оторопелом насильнике

Маньяк, отклонив берёзы ветку,
Хотел изнасиловать красавицу  Галину,
Но был смущён уродливой Светкой:
"Насилуй и меня - иначе стану я  свидетельницей!"