Золото Украiни

Свен Лебедь
Чистими, світлими піснями
ославлена ти, моя матінко!
Своєю красою чарівною
Запала ти в моє с*ерденько,

*-наголос на е.

Своїми степами ніжними ,
Як пір'ячко світлої пташки,
Своїми лісами свіжими,
Як веснянеє листя волошки.

Пересипалися дзвіночками,
Голоси українських птахів.
Серед них солов'ї срібнії,
Серед лагідних берегів.

Поле жовтеє ,золотистеє
Попід моїми очами синіми.
Падають ягідки з-під калиноньки
Поміж рожевими намистинами.

Маки рум'яні сидять у журбі
вийти з травички соромляться.
Наче хмарки в чистім небі
Маки червонії трусяться.

Скіфські прикраси  сховані
у українських степах.
О, України золото,
Чи є десь до тебе шлях.

Матінко моя рідная,
ти є на світі краса.
Твоя природа богатая
є золотом в наших думках.