Калядныя песнi

Алесь Зенкевич
Калядныя песні дзеці спявалі,
Трапіўшы раптам да нашых дзвярэй.
Іх галасы, як на шыі каралі
Вельмі прыгожа... Хварэй, не хварэй,
А адчыніць усяроўна спакуса,
Каб адарыць чым-нібудзь спевакоў.
Даю iм цукеркі  без нейкiх прымусаў
І запрашаю праз год іх ізноў.