Бдж лка та Суничка казка

Валентина Домчина
БДЖІЛКА І СУНИЧКА.
(казка).

        Частина І.
На галявині в лісочку
Виросла суничка.
Запашна, червонощока
Й зовсім невеличка.

Затишно в обіймах листя
Сонечку раділа
Доки Бджілка трудівниця
В ліс не прилетіла.

Як побачила Суничку,-
Чемно привітала,
Зупинилась на хвилинку,-
Щось сказати мала.

Вихваляла аромати,
Ніжний смак суничний.
Дуже їй кортіло мати
З неї мед незвичний.

Меду з лісу наносила б
Найвищої проби,
Щоб в людей зміцніли сили
Побороть хвороби.

Ненароком видавала
Квітів таємнички.
Раптом їй таке сказала,
Аж зблідла Суничка:

“Ти отут забута згинеш,
а от є суниці,
котрим пощастило жити
в вітринах крамниці.

Люди з тих суниць готують
Мармелад, цукерки
І привабливо пакують
В кольори веселки.

Про морозиво та креми,
Ягідко бідова,
Розповім колись окремо.
Ну,"Бувай здорова!”

Це сказала й полетіла,
А Суничці сниться,
Що й її рум”яне тіло
Людям знадобиться.


Частина ІІ.

Незабаром знову Бджілка
Лісом пролітала
І під кущик їй знайомий
В гості завітала.
Тільки крихітки Сунички
Дома не застала.

Бджілка та була завзята,
Знала толк в нектарах
І хотіла побувати
Там, де їх багато.

Якось сестри голосисті
Надзизчали вісті,
Що нектарне королівство
Ніби є у місті.

Бджілка й полетіла в місто.
Шум і гам навколо,
Квіти стеляться барвиисто
Та не ті, що в полі.

Раптом в пахощі пірнула
Звабні до нестями.
То був незвичайний вулик
З дивовідчуттями.

Так виблискують хороми,
Аж серденько мліє.
Тільки у такому домі
Може жити мрія.

Звичний аромат відчула –
Лісовий, суничний.
І з полиці писк почула:
“Гей, привіт фабричний!”.

Бджілка ближче підлетіла,
Поглядом вп”ялася:
“Ти, Суничко, добрим ділом,
бачу, зайнялася”.

А цукерки загукали –
“Кремово-суничні”:
“Що там лісові нектари,
спробуй-но фабричні!”

Бджілка там накуштувалась
Кремів,шоколаду
І додому поверталась
За Суничку рада.

Що та крихітка в природі
Запашна,тендітна,
Стала людям у пригоді
Й полюбилась дітям.