bipshychical poetry

Дарья Пасечник
1.

Як  розказати про музику, що без  слів?

Як пояснити легкий вітерець  із вікон?

Як сильно колись все на світі я вміти хотів…

А потім раптово все це  з голови – викинув.

І як розказати, як сильно колись любив?

Не маючи вже  ні портретів, ні навіть спогадів?

І як описати невпинне спливання днів?

І як без молитви Богу віддати Богове?



**********

2.

Я їду, мовчу, з розкуйовдженим серцем, усміхнена

я слухаю простір, маршрут свій вкладаючи в музику,

я слухаю пісню, своєю втішаюся втіхою…

Я  подих тримаю  і потай розстьобую ґудзики.
За піснею сосни у сонячнім світлі схиляються

дорога лежить у міжпросторі, безвісті, спокої

А в сонячнім диску зелені поля розчиняються

і як від такого не скрикнути, як від такого не зойкнути?