Минзухари

Бакърджиева Маргарита
Всред смълчаната гора
пламъчета някой пали,
между съхите листа
цъфнали са минзухари.

Тез цветчета, насъбрали
в чашки слънчеви лъчи,
вятърът южняк запали
в тъмно,още пред зори.