Реката

Бакърджиева Маргарита
От връх планината
заскача реката -
препуска да стигне
по-скоро селата.
Ту бързо надолу
по склона затича,
ту зад завоя
към село наднича.
Но първите къщи
нестигнала още,
тя вля се,притихна
в един язовир.
И свети до късно
през тъмните нощи
на тези,които
се трудят безспир.