Бывае так...

Алесь Зенкевич
Што можа лепей быць чым дожджык пасля спёкi,
Амаль што тыдзень мы чакалi дождж з нябёс.
Бывае так, чакаць заўсёды – нейчы лёс,
I кожны дзень рабiць насустрач мары крокi.

Калiж не маеш сэнсу ў нейкiх справах,
То тут, канешне, без нябёс не абыйсцiсь,
Шукаць не трэба мiмалётную карысць,
Каб не зрабiць жыццё сваё атравай.