Птица

Антонина Димитрова -Болгария
Танцуваща из небесата,
с криле прегърнала простора,
целувана от влюбен вятър,
се нося над земи и хора.

Летя нагоре, глас извила,
и диря хоризонт далечен.
Мечта, загадъчно красива
намига ми от пътя Млечен.

Тя вика ме да я докосна,
да я последвам сладко мами.
В сърцето мое - тайнствен остров -
всели се, трепетно желана...

До дъно порива изпила,
обличам земната си същност.
Любов с обятия от свила
в гнездото винаги ме връща.
25.05.2017г.