Сфера и куб

Принцалександр
Хоть вписывался в сферу куб,
Отринула она любовь его, сказав, что примитивен он и груб:
"Альянс меж нами был бы, право, очень странен,
Я всесторонне развита, а ты, увы, отнюдь не многогранен".
=====================
Even though tightly fits into the sphere certain cube,
Rejected she his love, because he is primitive and rude:
"Alliance between us would really be looking very strange,
I am developed fully, your intellect stands far below of my range!"