Мгновение. укр

Людмила Петрук
Миттєвість.
Жоржини червоні і білі
Заквітчують  сад на світанку...
Полин гіркувата та м'ята
Прокинулись вже спозаранку...

Роса, що розсипана червнем,
Упала миттєвістю в трави,-
Там сонечко сіє насіння,-
Зійдуть променці золотаві...

О, як я люблю ці хвилини,
Коли небо сонце стрічає,-
Неначе дівча — наречену
В шифон ніжно-білий вбирає...

У легких хмаринах хвилястих
З'явилося чудо — чудес!
То сонечко жовто-гаряче
Руками торкнулось небес...