Тяните, парни, тяните

Глубоководный Удильщик
Oh, blow away, I long to hear you,
Blow, boys, blow!
Oh, blow today and blow tomorrow,
Blow, boys, blow!
Blow away all grief and sorrow,
Blow, my bully boys, blow!
Now, a Yankee ship in the Congo river.
Oh, there’s a Yankee ship coming down the river.
Oh, how d’ye know she’s a Yankee clipper?
Her spars is white ‘n’ they shine like silver.
Oh, who d’ye think was the captain of her?
Old Bully Gardner, way from Bangor.
Now who d’ye think was chief mate of her?
Long John Hathaway from Arizona.
Oh, blow today and blow tomorrow,
Oh, blow away all grief and sorrow.

Эй, парни, тяните, тяните канат!
Нам целую вечность тянуть!
Тяните, чтоб море забрало назад
Ту боль, что стесняет вам грудь!
По Конго-реке, что струится змеей
Прекрасное судно плывет,
Увидев его, захотим мы домой,
Туда, где нас милая ждет!
То судно с Бангора идет не спеша,
Белы его реи как снег,
На мостике, дымом табачным дыша,
Недвижим, застыл человек.
Эй, Гарднер, чертяка, а где дылда Джон?
И как ты живешь, капитан?
Давай-ка за встречу, за отчий наш дом
Вина опрокинем стакан!
Эй, парни, тяните, тяните канат!
Нам целую вечность тянуть!
Тяните, чтоб море забрало назад
Ту боль, что стесняет вам грудь!