Оберiгай мене, нiжний мiй Ангеле

Валентина Толошная
Не лоскочи мене пір’ячком  крил,
вміло маскуючи втому турботою.
Знаю –  зі мною ти вибився з сил –
важко буває з цією роботою.
Стільки напруження.  Варта чи ні?
Може жалкуєш?  Невже задоволений?
Легко  торкнешся  крилом  уві  сні,
ніби знімаєш накладені  долею
розчарування  важкого шляху,
дивну бентежність  постійного пошуку.
В радісні дні  чи  годину  лиху,
тішуся затишком  ніжного лоскоту.
Хоч  за плечима  роки  не прості
рушу  вперед,  не рахуючись з  втомою,
бо залишається ще у житті
дуже  багато всього  невідомого.
Не обіцяю,  що новий маршрут
вдало прокладено  серед  усіх  «але»…
Плутана стежка служіння добру…
Ти не покинеш?   Всміхаєшся,  Ангеле?..
Трохи бентежно  –  підступність і  зло
мають  наразі  серйозні  позиції.
Оберігай мене теплим крилом
це і благання моє й пропозиція.