П ять четвертих

Александр Маринич
Загнані спати
свині та коні,
чутно з сільради
магнітофона.

Матінко люба,
я недалеко,
лише до клубу
на дискотеку.

Ой довгі ноги,
мініспідниця -
хоч ненадовго
стану цариця.

Схопить хлопчина
мене на танок -
хоч на хвилину
стану кохана.

Танці на шпильках,
ніженьки терпнуть -
стану на хвильку
трішки безсмертна.

Зморені танцем
думи гріховні
стишують вранці
дзвони церковні.

Плачуть пророче
верби на кручі.
Роки дівочі,
скороминучі.