Верасень

Алесь Зенкевич
Неяк квола грэе сонца,
У паветры павуцінка.
Колкі вецер дзьме бясконца,
Нахілілася рабінка.

Апусцеўшая буслоўка
На слупе, што каля хаты.
У агародзе нарыхтоўка,
Лісце дываном стракатым.