Ижемка

Елена Вокуева
 .
Ижемка ме, ижемка-
ставнам лючки-бур.
Казяв менчым сямлунос,
бурась вай, эн дур.
Човтлы синто, видзодлы,
ме вед тоже морт.
Тода, гуся думъясон,
ме тэн мед бур ёрт.
Сьолом выло воа на –
гогрос, абу кос.
Мододчан ко ме дородз-
эн бор туйсьыс кос.
Ме вед синмо чечча на,
чольоб, абу дыш.
Эн дойд мено, волы жо –
лов вежор вед рыж.