Як звычайна, не вельмi хацелася пiць

Владимир Апрелев
Як звычайна, не вельмі хацелася піць:
Дзве разбітыя шклянкі, у шафе бутэлькі.
Мабыць, здзека, а сэрца ў далоні баліць,
І натхненне пад вобраз гуллівай німфеткі.

Ціхі вечар. Адпачываеш з другім,
І пяшчота ахінула вочы нявінны.
Я з сумленнем сам-насам, чытаю зноў ЛІМ,
Шэрых вершаў вязанку і прозы наіўнай.