Мин хэзер тырыш малай

Гульжиган Гайнуллина
Мин хэзер тырыш малай,
Тиз устем быел шулай.
Жиде яшь инде тула,
Мэктэптэ укып була.

Мэктэпкэ эзерлэнэм,
Кырыкка хэтле саныйм,
Хэрефлэр яза белэм,
Кубесен хэзер таныйм.

Эзерлэдем мин рэтлэп
Элифба белэн дэфтэр,
Менэ укулар житэр,
Каршы ал мине, мэктэп!

Кон саен мин тырышырмын,
Бэлки алдынгы булырмын...