Мада мохча

Елена Вокуева


Паськыд, гажа видзьяс полон
Нюжалома чужанiн .
Мада Мохча, джуджыд керос,
Тод пом, Щелля, сахта дiн.
Дона мамлон голос кыло,
Татчо сибалома лов.
Вошо выно, ог ко кайлы.
Бурджык лонин мен оз ков.
Дзирдав ен мегыр моз, сиктой.
Льом пу дукон кольмод юр.
Родвуж костын сьолом ышто,
Ай-мам дорын медся бур.
Мохчой, енмыс, гашко, коро.
Тэ вед вына, изьваттас.
Вознесенньо вичко выло
Кыподны бор пнрнапас.