обдорсаяслы

Елена Вокуева

Кок улодз мыкыртча из сайса йозлы,
Кужомныд дорйыны дед-баблысь би.
Изьватас обдорса воклы и чойлы
Нюжодо изьватас ассьыс пым ки.
Оломыс боковой йоз доро личкис,
Сьокыдыс дойдiс – эн вежо жаль кыв.
Мед топыдджык вын сетас тiянлы енмыс
Да изьватас сьыланкыв нюжодас ныв.
Абу коть Ижмаса крут брег дорын,
Паськыда нюжало изьва кыв гор,
Югъяло сыръяыс ижемка юрын,
Миянлысь сёрнисо видзо Обдор.