Вipш про дощик

Виктор Черний
 Де цей дощик забарився?
 Мо’ на нас розлютився?
Чи зобидився на щось?
Чи його образив хтось?
Зберемось і помандруєм
Може десь його почуєм
Йде він  світом й шурхотить
Настає вечірня мить
Тож сьогодні ляжем спати
Завтра будемо чекати.
Може дощ насниться нам?
Буде легше головам.
Добрий звичай народ знає
Борщем дощ він закликає
Тож як підемо шукати
Будемо слова казати
Іди, іди дощику
Зварим тобі борщику
У новому горщику.
Дальше я не пам’ятаю
Та до ранку пригадаю.