***

Виктор Копейко
           Гоголю присвячується...

          У колибі святої Полтави
          В невеликих полтавських Сорочинцях
          Народився козак,що прославив
          Українськії дивнії ночі.

          У великому серці спліталися
          Кров козацька і ненчина ласка
          І навіки у ньому зосталася
          Українськая дивная казка.               

          Де б не був він:у граді Петровім,
          Чи Московській столиці державній
          Промовляв він і ділом,і словом
          Украіни великую славу.

          І Славути могутнього хвилі,
          Мужність,впертість козацького війська
          Вірних лицарів братськую силу
          Українськую ніжність і міцність.
      
          Він життям і своїми ділами
          Безперечно і чесно довів,
          Що в кагорті і мудрих,і славних
          Чильне місце навіки посів.