смерть

Данаил-Петров-Досев
мария вирхов умря
вероятно фиркана
а пък сайта и остана
да лети в йоносферата

помня носих я на гръб
по раковска приживе
и изпи ми водката
майката на двама сина

никой не ми казва как
пламен тушков пък веднъж
тези вечери реши
новият си разказ да

ми даде да прочета
след прочитането бързо
аз узнах от този разказ
русата че убили

аа не черната а тази
аз не знаех черничката
я заклала посреднощ
и предала се на поста

пък тъгувах един месец
черничката просячка
че убили а тя влязла
във затвора без вина

пламен тушков вика на
прочети го пак глупако
и кажи как да простя
виждайки в очи ми радост

смърт и смърт бездомници
ходих и при л лозанов
вика всичко напиши
аз- то тушков го написа

предобре наскоро ще
публикуват разказа
ей ме мъж на 50
с няколко деца връстници

моята фамилия
носят но са по чужбина
тръгна ли да ги видя
ще ме дърпат митничари

първо си плати дълга
че се возиш без билети
в градския транспорт или
тичай да живееш в варна

там в този морски град
без едното левче няма
как да се качиш на рейс
две контроли те прескачат

според васко лудия
затворът централен станал
къкринско ханче а тез
буболечки вика не ги

мачкай а ги подритвай
зими и лета зори
телевизори боклуци
няколко кокичета

листа падат край бордюра
жегата юнашката
в софия след земетръс
как да стигна при деца

с егенето си на слипа
плака днес кметицата
петък е тринайсти маме
след като гледа по скат

стачка срещу таен търг аз
научих по новините
а шофьор от общината
стискайки връз ключове

след това подслушваше