Летять у вир й знову журавл

Клавдия Дмитрив
Летять у  вирій  знову  журавлі
У теплий  край,в далекую дорогу.
Вклонились низько матінці-землі,
Та мають десь неспокій  і тривогу.

Вони курличуть знову з висоти
І голос  свій нам  подають журливо.
Ключ їх у  пам»яті  повинні  зберегти
Й  повернення  чекати терпеливо.

Але весна не швидко знов прийде,
Не швидко змінить лютую  сестрицю,
Струмки не швидко з  гірки потечуть
Й не швидко ми побачим в  них  водицю.

Та як би довго не прийшлось  чекать,
Ми час прискорити і  зупинить не можем.
І  журавлів  ми знову  будем  зустрічать,
І  у  гнізді ми їх  не потривожим.

                15.10.2010