Маленька людина укр. яз

Евгения Мер
(Посвiчую нашiй бабi - Ганнi Дмитрiвнi)



Маленька людина
У чорнiй хустинi,
В яскравiй не можна,
Бо свята нема,
Приносить до хати
Життя винувате,
Змарнiлий свiтанок,
I все задарма.

Килими на стiнах
Згадають весiлля,
Коли дивувалась
У церквi глота
- В коханнi i злагодi
Жити повинна,
Ще зовсiм дитина,
Така молода.

Маленька людина
Вiзьме хворостину,
Пiде до зарiнка
Худобу пасти.
А в небi далекiм
Залишиться слiдом
До Бога стежина -
Щоб нас привести.

Маленька людина-
Три дочки, три сина...