Из Марциала - Из Книги седьмой - 73

Юрий Иванов 11
                МАРЦИАЛ


                ИЗ КНИГИ СЕДЬМОЙ


                № 73


              Ты говоришь:"Кругом прекрасно"! -
              Везде тебя жилище ждёт:
              Тот, кто живёт повсюду, М'аксим,
              Нигде, поверь мне,не живёт.


                15.07.2012

                8-20


               
Esquiliis domus est, domus est tibi colle Dianae,
et tua patricius culmina vicus habet;
hinc viduae Cybeles, illinc sacraria Vestae,
inde novum, veterem prospicis inde Iovem.
dic, ubi conveniam, dic, qua te parte requiram:
quisquis ubique habitat, Maxime, nusquam habitat.