Збигнев Замаховски. Сюрприз

Глеб Ходорковский
          


           Збигнев Замаховски.

           СЮРПРИЗ.

           Глеб Ходорковский.


           Случайно
           достались мне
           словесные муки -
           это
           привилегия
           поэтов
 
           Тайн
           герметич(еск)ое пространство
           явленное(взятое) как бы скрытно
           в письмах
           с ошибочным адресом    (неправильным)

           Я словно солдат
           который
           награждён и погибает
           за ему непонятное
           дело

                *   *  *


Zbigniew Zamachowski

NIESPODZIANKA

Niechcacy
przypadlo mi w udziale
cierpienie
bedace przywilejem poetow

Hermetyczny obszar
Tajemnic
objawionych jakby pokatnie
w pomylkowo adresowanych listach

Czuje sie wyrozniony
jak zolnierz
ginacy za Sprawe
ktorej nie rozumie