Буква Л

Клавдия Дмитрив
                ЛІТЕРА   « Л «

До нас сьогодні буква завітала-
Вона блукала десь у квітнику.
Коли у клас сьогодні наш зайшла я,
То буква ця  забилась у кутку.

Вона сиділа й  плакала в кутоку,
Сльози-градинки капали з очей.
І щось вона писала на листочку…
І  так багато днів і  безліч так ночей.

Коли спитала я у чому справа,
То вона ледве дух перевела.
Ще прозвучало,мов у музиці октава,
Та врешті-решт мені  відповіла.

По неї в 1  класі десь вивчали:
Яка вона,як пишеться,як звать.
Про все докладно всім розповідали,
Як  друкувать  її,читати і писать.

Але, як завжди, казуси бувають
І тут без них,чомусь не обійшлось.
В дітей із слів десь букви попадають
І нанівець все речення звелось.

Про букву,що багато говорили:
І  вірші,і загадки,й ребуси були.
Та при читанні і письмі  там  чудеса творили,
І пропускать її там учні  теж змогли.

Хоча не можна цього допускати,
НЕ можна букву в слові пропускать.
Треба уважно завжди працювати:
В словах писать  її,читати й звуки називать.

А неуважність діток в 1  класі
Трагедію зробила ось яку,
Замість слова КЛАСІ написали КАСІ
Й прийшлось шукать це слово в словнику.

І їй робить нічого не зосталось,
Як плакати й  піти від тих дітей.
Адже з абетки буква загубилась
Й не могла знайти в абетку вже  дверей.

Тому  у неї є до вас прохання,
Щоб на уроках ви уважними були,
Щоб добре відносились до навчання
Й по букву цю ніяк не забули.



                08.10 .2010