Очраштылар НУРлы кузлэр

Ямалеев Марс
 

Кабат  безгэ  язмыш  булэк  итеп  ,
Очраштырды  тормыш  юлында.
Купме  еллар  ж,анга сынау  биреп !
Яндырды ,  сагыш  ялкынында.

Аерылганда   безнен,   барган   юллар  ,
Упкэлэудэн    ярсу     булгандыр.
Кемдэ  гэеп ?   Инде   узган   еллар.
Очрашуга    насыйп   кылгандыр.

Очрашулар   бер   мизгел   булсада  ,
Ж,анда    тэуге    хисне  ,  ут  ярсый .
Сагышлы    кузлэр   НУРлы   янсада  ,
Йорэклэрдэ     мэн,ге      балкысын.

Ике   якта   гомер    юлын   утеп  ,
Куп   сынаулар   кичеп   тормышта .
Биргэн   очен   мизгел   очрашуга  ,
Рэхмэт   эйтэм !  Безнен,  язмышка .

Рэхмэтлемен    тэуге   сойгэн  ярга  ,
Гафу   иткэн    нурлы   кузлэргэ  ,
;эм  ,  елмаеп   каршы  килеп   басып  ,
“ Саумы  иркэм ! “ - дигэн   сузлэргэ.
                19.07.2012г.