Борис Панкин

Нели Господинова
няма да те съди Господ


няма да те съди Господ
празни са делата твои
непознал светите тайни
ни омрази ни любови

малодушна завист само
шапката ти стяга здраво
помпа клапата сърдечна
нищо че си гологлавия

ще пробиеш с взора бездни
горд и страшен си на вид
а това е скучно честно
ако нужникът смърди

Борис Панкин

***

господь тебя судить не станет
пусты деяния твои
ты непричастен был ни к тайне
ни к ненависти ни к любви

лишь малодушие и зависть
гнетут сердечный клапан твой
хотя тебе всегда казалось
что с непокрытой головой

ты лихо сверлишь взором бездну
приняв трагичный гордый вид
всё это скучно если честно
и ямой выгребной смердит

Борис Панкин
09.01.2011