Начала

Леон Хахам
Начало жизни - смертный стон,
Начало знанию - незнанье,
Начало встрече - расставанье,
Начало красоте - бутон,

Начало яви - пелена,
Начало чистоте - распутство,
Начало мысли - безрассудство,
Начало слову - тишина.