Нил Гилевич Женщина

Ген Жэстачайший
                                                                                     
Не говорите плохо о той,               
Которую не знаете и знать не хотели:       
О ясноглазой и молодой -               
В пушинках первой снежной метели.            

Не говорите грязно, храни Вас Боже!          
Вы имя женщины ни за что не замажете.       
Ей дана редкая судьба - любить вельможно.   
Любить до смерти. А не "без памяти".         


Нiл Гiлевiч

Не гаварыце кепскага пра тую,
Якой не ведаеце i не знаеце:
Пра яснавокую i маладую -
У парушынках першай снежнай замецi.

Не гаварыце брыдкага, крый божа!
Вы сан жаночы нiзашто не заплямiце.
Ей выпау рэдкi лес - кахаць прыгожа.
Кахаць да смерцi. А не "без памяцi".