В-н живе й реагу-

Микола Щома
Він живе й реагує

Живе.
Реагує.
Часами веселий
Часами тільки сумує!

Других "ругає"...
Себе самого й сам не знає!
Чогось бажає...
А нікому не каже
що в серці своїм
так дуже ховає.
 
Він сам один
по світу
як бджола
-- із квітки на квітку
-- як гопак гопака
скакає...

Чогось він шукає.
Та й сам не знає.
Чи меду
Чи цукру
А що він бажає?..
Ні меду відкачку
Ні цукру з завода
Чи має свій дім?
Де його воєвода?
-- Ніхто з нас не знає.

Чи у кайданах
так як на волі
зростають високо
високі тополі?
Все має долю свою
Та по волі у волі
співають соколи в саду.

Дощі виливають холодну воду свою
Горобці збудовують гнізда собі...
А над вишнями хрущі гудуть
В середині травня до кінця червня,
Тоді коли мої очі спати не бажають
-- Тебе виглядають... Тебе ждуть!
А що мені скажеш?
Не забудь!

Із ним не єднайся
Він тільки
Живе.
Реагує.
Других "ругає"...
Себе самого й сам не знає!

А що з тоюою він бажає?